تحلیل عطوان درباره نشست شرم‌الشیخ؛ ایران به هدف زد ترامپ از حمله به یک کشتی ونزوئلایی خبر داد حماس چهار جسد دیگر را به رژیم صهیونیستی تحویل خواهد داد تیم‌هایی از مصر برای یافتن جسد اسیران اسرائیلی وارد غزه شدند شهادت یک فلسطینی در حمله پهپاد اسرائیلی به غزه (۲۲ مهر ۱۴۰۴) تمجید قسام از سربازان گمنام «یگان سایه» مامور نگهداری اسیران اسرائیلی افزایش شمار شهدای نوار غزه به ۶۷ هزار و ۹۱۳ نفر (۲۲ مهر ۱۴۰۴) پزشکیان: در عموم موارد، مقصر مشکلات مردم تصمیم‌گیران هستند اردوغان: تنها راه حل درگیری‌ها در منطقه، تأسیس کشور مستقل فلسطینی است تدابیر ویژه قوه قضاییه برای مقابله با کانال‌های تلگرامی اعلام قیمت دلار حمله جدید پهپادی اسرائیل به جنوب لبنان + فیلم (۲۲ مهر ۱۴۰۴) حمله ایران، پرده از پایگاه زیرزمینی اسرائیل در مرکز تل‌آویو برداشت اژه‌ای: باید ته لنجی، کوله‌بری، منطقه آزاد و مناطق ویژه را ساماندهی کنیم | انتقاد رئیس قوه قضائیه از صدور بخشنامه‌های خلق‌الساعه معصومی‌فر خبر داد: آمادگی مشهد برای میزبانی از رویداد بین‌المللی دیپلماسی منطقه‌ای با حضور عراقچی آیت الله علم الهدی: ضرورت پاسخ دقیق به اخبار مخالف، موضع‌گیری شفاف و شناخت صحیح از وضعیت است صدور رأی دادگاه بدوی ۲ فرانسوی متهم به جاسوسی در ایران (۲۲ مهر ۱۴۰۴) اردوغان: در حمایت از غزه، باقدرت بایستیم | نباید بگذاریم نسل‌کشی فراموش شود پیام رئیس‌جمهور فرانسه به همتای لبنانی‌اش در راستای حمایت از بیروت عراقچی: ترامپ یا می‌تواند رئیس‌جمهور صلح باشد یا رئیس‌جمهور جنگ آیا امیرحسین مقصودلو (امیر تتلو) با عفو معیاری اخیر آزاد می‌شود؟ سئول به نمایش قدرت همسایه شمالی واکنش نشان داد | ابراز نگرانی از نزدیکی کره شمالی و روسیه برنی سندرز: دونالد ترامپ به سرعت ما را به سمت استبداد می‌برد المیادین: درگیری‌ها بین نیرو‌های افغانستان و ارتش پاکستان از سرگرفته شده است انتقاد نماینده مجلس از کُندی اجرای قوانین حوزه جوانی جمعیت نگاهی به توافقات ایران، روسیه و آذربایجان در نشست باکو درخواست نماینده مجلس از رئیس قوه‌قضائیه برای رسیدگی به اتهامات مسببان پرونده کرسنت سخنگوی قوه‌قضائیه: پرونده پسر و عروس کاظم صدیقی به دادگاه رفت
سرخط خبرها

بازخوانی تازه ترین تحولات درباره گفت‌وگوهای هسته‌ای در وین

  • کد خبر: ۹۱۹۸۱
  • ۲۳ آذر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۳
بازخوانی تازه ترین تحولات درباره گفت‌وگوهای هسته‌ای در وین
دور جدید مذاکرات ایران و ١+٤  با هدف احیای برجام از روز پنجشنبه، ۱۸ آذر، در وین از سر گرفته شده است. ایران تأکید کرده است که با هدف لغو همه تحریم‌های غیرقانونی و ناعادلانه آمریکا و رسیدن به توافقی خوب، در این مذاکرات حاضر شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ با این حال، در چند روز گذشته و در یک روند منطقی، میزان انتقادات طرف ایرانی به مواضع تروئیکای اروپایی در روند مذاکرات وین بیشتر شده است.

به نظر می‌رسد سه کشور اروپایی با اتخاذ مواضعی حتی زیاده خواهانه‌تر از طرف آمریکایی، تا حدی موجب کندی روند گفتگو‌ها شده اند. این رویکرد تا جایی غیرسازنده بوده است که علاوه بر انتقاد ایران، موجب بروز اختلاف نظر‌هایی در میان گروه ١+٤  نیز شده است و در همین راستا ١+٤ روز شنبه ۲۰ آذر در جلسه‌ای داخلی بدون حضور ایران به رایزنی و هماهنگی میان اعضای خود پرداخت.

مذاکرات رو به جلو با وجود اختلاف دیدگاه‌ها

در همین راستا، علی باقری کنی، رئیس هیئت مذاکره کننده هسته‌ای ایران در گفت وگویی با شبکه «المیادین» درباره درخواست وزرای خارجه سه کشور اروپایی مبنی بر تسریع در روند مذاکرات، گفت: برخی از بازیگران با هویت‌های نامشروع که صرفا حیاتشان در تنش زایی است، تلاش دارند هم در بیرون مذاکرات، اقدامات تخریبی انجام دهند و هم در تعامل و پیوندی که با برخی بازیگران صحنه مذاکرات دارند، سعی می‌کنند فضای مذاکرات را غیرسازنده کنند.

از این رو اظهارات برخی از مقامات کشور‌های در صحنه مذاکرات نشان دهنده رفتار متناقض آن هاست که از یک طرف به دنبال احیای برجام هستند، به طوری که همه طرف‌ها به تعهداتشان برگردند و از سویی با بازیگری که هویتش در تنش زایی و اقدمات تخریبی است، همه تلاشش این است که مسیر توافق را بر هم بزند پیوند‌های راهبردی‌ای ایجاد می‌کنند؛ بنابراین اینکه آمریکا و سه کشور اروپایی از یک سو هر روز با مقام‌های رژیم صهیونیستی که از هیچ اقدامی برای نابودی توافق ۲۰۱۵ دریغ نکرده است، رایزنی و ایران را تهدید کنند و از سوی دیگر، داعیه تلاش برای احیای این توافق را دارند، صرفا موجب افزایش بی اعتمادی است و ایران را برای دریافت تضمین‌های محکم‌تر مصمم‌تر خواهد کرد.

باقری همچنین درباره روند مذاکرات در چهار روز گذشته گفت: در وین تلاش‌هایی بین هیئت‌های مختلف در جریان است تا دامنه و محدوده موضوعات قابل مذاکره تعیین شود تا بتوانیم در دوره پیش رو، زمینه مذاکرات جدی و مؤثر را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: در شرایط فعلی و با توجه به دستاورد‌هایی که از این گفتگو‌ها داریم، روند مذاکرات رو به جلوست؛ هر چند اختلاف دیدگاه وجود دارد، اما این اراده احساس می‌شود که طرف‌ها می‌خواهند هم موضوعات مورد گفتگو را تدوین و تبیین کنند، هم وارد عرصه‌ای شوند که بتوانند درباره این موارد، مذاکرات جدی و نتیجه بخش انجام دهند.

وی افزود: درباره لغو تحریم‌ها و اقدامات هسته‌ای در محور‌های متعدد بین دو طرف اختلاف وجود داشته که در پیش نویس وین ۶ مشهود بوده است، به ویژه در موضوع هسته ای، اختلافات متعدد و متنوع بوده است و در این زمینه هیچ ابتکاری از سوی طرف مقابل دریافت نکرده ایم، اما خودمان در چارچوب اصلاحات و پیشنهاد‌هایی که به طرف مقابل دادیم، دیدگاهمان را درباره این اختلافات بیان کردیم.

دستیابی به راه حل‌هایی برای رفع اختلافات؟

در ادامه رایزنی‌ها و گفتگو‌ها در سطح کارشناسی در دو حوزه لغو تحریم‌ها و اقدامات هسته ای، کارگروه زمان بندی توافق برای نخستین بار از شروع مجدد مذاکرات، روز ۸ آذر تشکیل شد. رئیس هیئت مذاکره کننده کشورمان در وین نیز روز یکشنبه با مذاکره کنندگان ارشد روسیه و چین دیدار کرد. مذاکرات در روز گذشته نیز به روال روز‌های گذشته در سطح کارشناسی و دیدار‌های دوجانبه و چندجانبه میان اعضای هیئت‌ها ادامه داشت.

میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمان‌های بین المللی در وین، در صفحه توئیترش در گزارشی از روند این دیدار‌ها نوشت: شرکای برجام و آمریکا، بدون ایران، نشستی برای ارزیابی وضعیت مذاکرات وین و بحث درباره مسیر پیش رو تشکیل دادند. اولیانوف همچنین شب گذشته پیش از اعلام برگزاری این نشست، از دیدار و رایزنی سه جانبه مذاکره کنندگان ایران، چین و روسیه درباره روند مذاکرات وین خبر داده بود.

با توجه به اینکه ایران و ۱+۴ در این مرحله بر سر متون مذاکراتی، اینکه متن دور ششم مذاکرات مورد بحث قرار گیرد یا متون ارائه شده ایران، اختلافات اساسی دارند، پیش بینی می‌شود که مذاکراتی سخت و زمان بر پیش رو داشته باشیم.

در عین حال به نظر می‌آید که دو طرف به راه حل‌هایی برای رفع اختلاف فوق دست یافته اند. شاید با وارد کردن پیشنهاد‌ها و اصلاحات ایران به متن مذاکراتی دور ششم در خردادماه، به طوری که نظر ایران تأمین شود، ایران و ۴+۱ بتوانند از این سد عبور کنند و همان طور که مذاکره کننده ارشد کشورمان اعلام کرده است، دو طرف بتوانند وارد عرصه‌ای شوند که درباره موارد و موضوعات اصلی مورد اختلاف، مذاکرات جدی و نتیجه بخش را شروع کنند.

در همین راستا، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر خارجه روسیه، روز گذشته در گفتگو با خبرگزاری «نووستی» بر حصول پیشرفت در مذاکرات وین برای احیای برجام تأکید کرد. وی تصریح کرد: ما دلایلی داریم که انتظار پیشرفت در مذاکرات درباره احیای برجام داشته باشیم. اکنون احتمال حصول توافق در مقایسه با زمان پیش از از سرگیری مذاکرات افزایش یافته است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->